Wednesday, January 26, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre imunizarea populației României: Se poate face în două feluri, trecând prin boală sau vaccinându-ne / Ministrul Sănătății spune că vaccinul anti-Covid nu ar trebui să fie obligatoriu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății spune că imunizarea populației României pentru coronavirus se poate face în două feluri, fie trecând prin boală, fie vaccinându-ne. Cu toate acestea, Nelu Tătaru consideră că vaccinul anti-Covid nu ar trebui să fie obligatoriu.

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece și prin al doilea. Suntem o rată dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se poate face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu”, a spus Nelu Tătaru, pentru Digi24.

Tătaru consideră că vaccinul anti-Covid nu ar trebui să fie obligatoriu, dar, la fel ca vaccinul antigripal, el poate fi recomandat

„Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Tătaru susține însă legea privind vaccinarea obligatorie.

„Acolo sunt perfect de acord. Dacă ne uităm în urmă, unde tot ce a însemnat vaccin a început să capete și un curent antivaccinist – nu sunt de acord. Tot ce a însemnat vaccinarea obligatorie pentru bolile pe care le știm, sunt total de acord(…)Am putut vedea în ultima perioadă, mai ales după prima perioadă de relaxare, un curent destul de important și o mediatizare destul de importantă. Ce pot să spun e că vaccinarea obligatorie, cea pe care o știm, este absolut necesară în construirea unei stări de sănătate a nației noastre. Tot ce înseamnă contrariul nu le văd decât că pe niște interese de a destabiliza, nu neapărat interese medicale care să aibă un suport științific”, a spus ministrul Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW