Sunday, September 27, 2020
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre gestionarea epidemiei: A fost un moment destul de greu / Încă este primul val. Ministrul Sănătății, apel către cetățeni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că debutul epidemiei de coronavirus a fost destul de greu de gestionat și face apel la cetățeni să respecte regulile și normele de protecție impuse de autorități. 

Nelu Tătaru spune că  începutul epidemiei, când ocupa funcția de Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a fost un moment greu de gestionat.

„Înțeleg corpul medical. Eu am plecat în teritoriu când încă eram secretar de stat. Știu ce a însemnat lipsa de echipamente, știu ce a însemnat lipsa de medicamente, de materiale sanitare. Știu ce a însemnat lipsa testărilor. Am văzut frica de pe fața lor, am văzut deznădejdea de fața lor. Am văzut discuțiile. Voiau să se pensioneze, voiau să-și de demisiile, nu se mai prezentau de frică prin spitale. A fost un moment destul de greu de gestionat, dar sunt un om de-al lor. Faptul că am fost acolo m-a făcut să înțeleg foarte bine această pandemie. Am fost alături de ei, au fost alături de mine, am trecut acest moment, dar le recomand celor care în aceste zile bagatelizează sau negativizează tot ce s-a întâmplat în această perioadă să înțeleagă că un corp medical și-a făcut datoria”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul Sănătății a mai afirmat că în acest moment autoritățile gestionează „în plin” pandemia și că personalul medical din spitale a obosit.

„Dacă vrem să stricăm tot ce a făcut acest corp medical haideți să ieșim pe la tribunele Parlamentului, în stradă, să umplem rețelele de socializare tocmai cu îndemnurile pe care le vedem în ziua de azi. Este un corp medical care a obosit, dar vă asigur că nu se va lăsa. Sunt într-un moment în care gestionăm în plin pandemia, sper să fie infectări de o amploare foarte mică. Știm cu cine ne luptăm avem resursele, avem și pregătirea psihică, dar rog pe cei care au anumite atitudini, sau pe cei care nu respectă acele precauții să se gândească că chiar dacă suntem acolo, nu este normal să ne facă viața grea, și nu neapărat nouă, celor care ne-am pregătit, dar acestui popor care așteaptă cu nerăbdare să ieșim din această pasă.(….)

Le recomand să se uite în jur, să se uite în spitale, să meargă în secțiile de terapie intensivă, să vadă dacă într-adevăr există acest coronavirus, să vadă că se poate deceda la 30, 39 de ani fără a avea comorbidități, să vadă că un corp medical stă în acele combinezoane transpirând o zi întreagă în niște condiții foarte grele, dar facându-și meseria. Nu cred că merită acest lucru nici acest corp medical nici cei care au respectat toată această perioadă toate regulile”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Conform ministrului Tătaru, România se află încă în primul val al epidemiei de coronavirus.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare la o parte din concentățenii noștri nu mai există”, a afirmat Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW