Tuesday, August 11, 2020
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre evoluția epidemiei în România: Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că, de o săptămână, România se află într-o fază descrescătoare din punct de vedere epidemiologic, menționând că “nu ne putem bucura încă”.

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei de vreo săptămână, sperăm să rămână așa, dar încă avem pacienți în ATI, decese. Sunt momente pe care, dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât și populația, putem spune că terminăm acest moment al pandemiei și avem un timp liber să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi și să gestionăm mai bine situația care va veni, în măsura în care acel test sau studiu pe care îl pregătim pentru vară să ne arate că avem o marjă din populație imunizată”, a spus ministrul.

Tătaru a menționat că încă nu se poate renunța la distanțarea socială și la obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise.

„La distanțare socială nu putem renunța, la portul măștii în interior, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă nu putem renunța. Sunt măsuri care vor trebui să rămână odată cu relaxarile care vor veni, pe care trebuie să le facem în condiții de precauție. Numai așa le putem gestiona”, a adăugat Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW