Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre eşecul pregătirii pentru valul 4: Autorităţile au intrat în acelaşi joc al populaţiei, că s-a terminat

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

Nelu Tătaru, consilier al premierului Florin Cîțu și fost ministru al Sănătății, trage un semnal de alarmă privind eşecul pregătirii valului patru al pandemiei. „Autoritățile au intrat în același joc al populației, că s-a terminat” pandemia, scrie fostul ministru pe Facebook joi, 14 octombrie.

Între altele, Nelu Tătaru mai arată că autoritățile nu au fost „destul de insistente” pe campania de vaccinare și pe răspândirea mesajului că „pandemia nu s-a terminat”.

Fostul ministru al Sănătății arată că nu vom fi pregătiți nici de valul cinci al pandemiei, dacă populația nu conștientizează pericolul actual pe care îl reprezintă COVID-19 și nu se vaccinează.

Redăm integral postarea consilierului prim-ministrului:

„Noi, societatea românească, nu suntem o locomotivă electrică. La nivel de percepție încă suntem o locomotivă cu aburi, trebuie să punem încontinuu cărbuni. A fost un 2020 spre sfârșit în care toată lumea întreba „da’ când vine vaccinul, când vine vaccinul?”, liste de așteptare, acele categorii speciale care urmau să facă primele vaccinuri, strigătele „nu treceți peste rând!”, vaccinări până în aprilie-mai, iar apoi s-a terminat.

S-a terminat fiindcă, din punctul meu de vedere, nu am fost destul de insistenți pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenți să spunem că pandemia nu s-a terminat. Cel puțin patru valuri există, eu repetam acest lucru încă din anul 2020. Cred că, la un moment dat, și autoritățile au intrat în același joc al populației, că s-a terminat. Din păcate, nu s-a terminat!

S-a terminat fiecare val în parte din care, dacă n-am învățat câte ceva, să știm că n-o să fim pregătiți nici la următorul. Trăim momentele în care n-am fost pregătiți nici de valul trei, nici de valul patru. Urmează un alt val până vom fi toți imunizați, măcar 70%.
Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare.

Vă asigur că dacă noi toți nu conștientizăm ACUM, nu vom fi pregătiți nici de valul cinci. Cred că ar trebui să înțelegem că este un moment în care trebuie să luăm o decizie – dacă această pandemie se termină SAU vom trece un val patru cu foarte multe victime și îl vom aștepta pe cel de-al cincilea”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW