Monday, June 1, 2020
Jurnalism corect


Nelu Tătaru, despre demiterea șefilor DSP din mai multe județe: Nu au înțeles că acțiunea lor este esențială/ Ministrul susține că sunt teste suficiente pentru Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că șefii DSP de la Arad, Timiș, Vâlcea și Brașov au fost demiși pentru că România se află într-o stare de urgență, iar ei nu au înțeles că acțiunea lor este esențială.

Tătaru a precizat că în perioada următoare vor fi demiși toți șefii din Sănătate care nu își fac datoria.

”Acolo a fost o necolaborare între DSP și conducerea spitalului. După cum vedeți au fost teste care au venit după 5-6 zile și este nepermis.

Voi merge în vizită în toate județele unde sunt probleme, vom merge în toate județele care au peste 200 de cazuri. Vor fi deplasări la Deva, la Sibiu. La Deva, autoritățile locale trebuie să îmi propună un management competent, iar dacă nu vom aduce din altă parte.

În acest moment suntem într-o situație de pandemie, așa că deciziile trebuie să fie ferme și corecte. Orice scăpare din mână a anchetelor epidemiologice, orice întârziere, orice lipsă de implicare duce la demiterea șefilor respectivi”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a mai declarat, în contextul epidemiei de Covid-19, că sunt teste suficiente pentru fiecare punct de plecare.

 „Nu sunt teste puține. Sunt teste suficiente pentru fiecare punct de plecare. Sunt puncte de plecare care testează într-un număr mai mic. Avem în acest moment o organizare în așa fel încât fiecare județ să fie repartizat unui centru regional mare care să poate testa sau prelucra testele în timp util”, a spus Nelu Tătar.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW