Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru: Avem 1.400 de paturi pentru terapie intensivă COVID și 280 în operaționalizare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2020

În acest moment sunt disponibile 1.400 de paturi de terapie intensivă pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19 iar alte 280 vor fi operaționalizate în următoarele două săptămâni, a anunțat sâmbătă ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

„Am operaţionalizat mai multe paturi de terapie intensivă. Dacă la nivelul ţării avem o echilibrare a numărului de cazuri în ATI, la Bucureşti gestionăm un număr mai mare de cazuri. Rămâne îndemnul pentru respectarea unor reguli şi pentru prezenţa la medic şi la spital în faza incipientă, nu în faza gravă a bolii. Avem 1.400 de paturi pentru terapie intensivă COVID în acest moment. Şi avem în operaţionalizare încă 280 de paturi în următoarele două săptămâni”, a mai declarat ministrul Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Potrivit raportării de sâmbătă a Grupului de Comunica Strategică, 1.249 de persoane cu COVID-19 sunt internate în secțiile ATI.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS | 161 de decese și 8.134 de cazuri în ultimele 24 de ore / 1.249 de pacienți sunt internați la ATI

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW