Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Nelu Tătaru anunță prelungirea contractelor pentru personalul medical angajat în timpul stării de urgență

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Nelu Tătaru a anunțat că, în următoarea ședință de Guvern, contractele personalului ce a fost angajat în timpul stării de urgență vor fi prelungite pentru încă șase luni. Ministrul Sănătății susține că fiecare caz nou de coronavirus aduce după sine o anchetă epidemiologică.

Nelu Tătaru a făcut precizări privind anchetele epidemiologice, spunând că fiecare caz nou de coronavirus are o anchetă în spatele lui.

Se fac anchete epidemiologice. Fiecare caz merge după el cu anchetă epidemiologică. Poate anumite focare în desfăşurarea lor au o mai mare amploare şi atunci anchetele sunt îngreunate, dar nu există caz fără o anchetă epidemilogică în spatele lui. (…) Sunt foarte mulţi pacienţi care sună şi la 112 şi la DSP. Un caz atrage după sine o anchetă, ancheta atrage după sine o investigaţie în baza acelui caz. Dacă acel caz nu raportează un anume cetăţean care sună, atunci el va fi evaluat în contextul în care având un rezultat pozitiv s-ar adresa unei secţii de boli infecţioase care va începe o anchetă”, sunt explicațiile lui Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății anunță prelungirea contractelor cu încă șase luni a personalului suplimentar din sistemul de Sănătate.

Există personal la DSP. Am suplimentat în starea de urgenţă şi starea de alertă, iar în următoarea şedinţă de Guvern vor prelungi acea suplimentare a celor o mie de angajaţi în plus pentru încă şase luni”, a adăugat Ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW