Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Neînţelegeri privind funcția de Guvernator al BNR: Mai mulţi parlamentari, nemulţumiţi că Dăncilă şi Tăriceanu îl susţin pe Mugur Isărescu

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 24 iunie 2019 Etichete: , , ,

Liderii Coaliţiei sunt criticaţi de parlamentarii celor două partide după ce şi-au anunţat susţinerea pentru Mugur Isărescu în funcţia de guvernator al BNR. 

”Mugur Isărescu are susținerea noastră pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Daniel Zamfir: „Cred in continuare că personajul e unul expirat, care a făcut rău României și din păcate va mai face”

Președintele Comisiei Economice din Senat, senatorul ALDE Daniel Zamfir,  îl acuză pe actualul guvernator de eșecul politicilor finaciar-bancare din anii de mandat.

„Cel mai longeviv Guvernator de pe planetă își trece în palmares următoarele:
1. Cea mai îndatorată populație din UE;
2. Cel mai mic grad de intermediere financiară din UE- de zece ori sub media europeană!
3.Romanii plătesc costuri triple cu creditarea fata de media europeană, in timp ce băncile străine au profituri triple fata de media europeană;
3.A impus un ROBOR netransparent, „umflând ” ratele românilor.
Eu vă asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper sa fie mulți parlamentari care să facă la fel”, scrie senatorul Zamfir pe Facebook.

De asemenea, grupul senatorilor PSD este nemulţumit că nu a fost consultat, astfel că a solicitat premierului să vină cu altă propunere.

Victor Ponta: Un semn de reîntoarcere la normalitate

Pe de altă parte însă, liderul Pro România și fost premier, Victor Ponta, consideră că anunțul făcut de Dăncilă și Tăriceanu „este un semn de reîntoarcere la normalitate!”.

„Văd ca atacurile demagogice si stupide ale unora ca Valcov, Zamfir sau Isar nu au avut niciun efect – anuntul facut azi de Calin Popescu Tariceanu si Viorica Dancila este un semn de reintoarcere la normalitate!”, a spus Victor Ponta.

Mugur Isărescu a condus banca centrala a României aproape 30 de ani, timp în care a traversat o gamă largă de evoluții economice, de la hyperinflație, până foarte aproape de intrarea în incapacitate de plată și la criza financiară globală din 2008.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW