Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Austria continuă să se opună aderării României la Schengen / Nehammer: Vrem un nou termen în primăvară

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 decembrie 2022

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că Ministerul austriac de Interne vrea un nou termen pentru admiterea României şi Bulgariei în Spațiul Schengen, în cadrul unei conferințe de presă pe tema migrației a Partidului Popular European (PPE) de miercuri, 7 decembrie. 

„Ministrul Afacerilor Interne vrea un nou termen pentru admiterea României și Bulgariei în Spațiul Schengen în primăvară. Să oferim Comisiei mai mult timp pentru a veni cu metode de apărat granițele. Este absurd. Nu dăm bani pentru țări care nu își vor păzi granițele” , a mai precizat Karl Nehammer, adăugând că „Bulgaria şi România vor avea votul împreună”.

Astfel, cancelarul Austriei și-a reafirmat poziția exprimată anterior cu privire la extinderea spațiului european de liberă circulație.

„Nu cred că am fost auziți la Bruxelles (…) Avem oameni care trec granițele cu miile, nu știm de unde vin, nu știm dacă sunt traficanți de droguri sau de carne vie. Nu este o discuție politică, ci una de securitate. Avem 75.000 de oameni care trec granițele europene fără a fi înregistrați”, a declarat cancelarul austriac.

La rândul său, șeful PPE, Manfred Weber, a transmis că discuția nu este despre a bloca aderarea celor două țări din Est la Spațiul Schengen, ci „despre cum putem lucra împreună să trecem la alt pas”, amintind că „sunt experți internaționali care au dat undă verde României și Bulgariei”.

Declarațiile au fost susținute cu o zi înainte de Consiliul Justiție și Afaceri Interne, unde aderarea României la Spațiul Schengen se află pe ordinea de zi. Detalii, aici.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW