Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Negoiță vrea să atribuie un contract de 500.000 euro pentru Hala Laminor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 august 2021

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inițiat un proiect de hotărâre, ce urmează a fi discutat în ședința programată joi, 26 august, privind mandatarea președintelui Consiliului de Administrație al companiei Algorithm Construcții de a încheia un contract în valoare de 470.000 euro cu firma Global Mat Install.

Înțelegerea ar presupune execuția de lucrări de instalații de desfumare, instalații de filtroventilare și echipamente pentru punerea în siguranță a Halei Laminor.

Înființată în 2017 printr-o decizie a Consiliului Local Sector 3, compania Algorithm Construcții a fost înființată pentru realizarea lucrărilor de intervenție la Hala Laminor. Pentru valorificarea halei, ce are o suprafață de aproximativ 68.000 mp, Primăria Sectorului 3 și-ar dori conversia într-un complex multifuncțional. În contextul pandemiei COVID-19 care a pus o presiune uriașă pe spitale, Robert Negoiță a lansat ideea ca această hală să fie transformată în spital, însă nimic concret nu s-a întâmplat.

Un contract cu multe necunoscute

Compania deținută de Primăria Sectorului 3 a stabilit câștigătorul dintr-o listă de trei oferte, însă nu este clar pe ce criterii s-a făcut atribuirea către Global Mat Install. În platforma de achiziții publice un se regăsește iar reprezentanții companiei nu au răspuns insistențelor noastre pentru a oferi lămuri.

Într-un tabel publicat în proiectul de hotărâre sunt menționate doar câteva detalii privind componenta financiară a ofertelor, nu și cele legate de partea tehnică.

Potrivit legii achizițiilor publice, o instituție de stat nu poate încheia un contract de lucrări prin încredințare directă pentru o suma mai mare de 441.730 lei

„Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse sau servicii în cazul în
care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 132.519 lei, respectiv lucrări, în
cazul în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică decât 441.730 lei” – Art. 7 alin. (5).

Global Mat Install a fost înființată în anul 2008, iar în anul 2020 a avut o cifră de afaceri de 29,4 milioane lei și 52 de angajați. Firma are ca obiect de activitate lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW