Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Negoiță: Firea se pregătea să-și facă partid, îmi spunea mie să mergem împreună pe un alt drum / Reacția primarului Capitalei: Încă o dovadă a prieteniei sale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 30 iulie 2020 Etichete: , ,

Robert Negoiță spune despre Gabriela Firea că înainte de alegerile prezidențiale din 2019 edilul avea de gând să-și facă un partid. Conform primarului din Sectorul 3, planul Gabrielei Firea ar fi apărut “înainte de împăcarea cu Dragnea și Dăncilă”

 „Doamna Firea se pregătea să-și facă partid, îmi spunea mie să mergem împreună pe un alt drum, pe altceva, că nu se mai poate în PSD(…)Înainte să se împace cu dl. Dragnea, să se împace cu dna. Dăncilă și să o recomande ca fiind soluția pentru România. Da, era partidul Oxigen sau Partidul Verzilor, ceva de genul acesta(…)Adică, cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD, când noi știm bine ce discuții aveam! Nici nu trebuia să-i comunic nimic, pentru că știa care e poziția mea, știa că nu mă regăsesc acolo și nu am ce să caut în echipa aia”, a afirmat Robert Negoiță, la Digi24.

Robert Negoiță a mai spus că “principalul” argument pentru care nu mai face parte din PSD este chiar Gabriela Firea.

„Ce a trebuit să-i comunic așa, mai încetinel, a fost că în acest moment am mai multe motive pentru care eu nu am ce căuta acolo, la PSD. Ce mi-a fost destul de complicat să-i transmit, dar am transmis către conducerea partidului, am transmis către cei care au fost interesați să mă asculte, și anume că în acest moment, principalul argument pentru care eu nu am ce căuta acolo este chiar dumneaei! M-ați auzit foarte bine!”, a subliniat Robert Negoiță.

Robert Negoiță o acuză pe Gabriela Firea de minciună și defăimare.

„Partidul m-a trădat pe mine de atâtea ori! Faptul că astăzi în București suntem conduși așa… Uitați-vă pe toate aparițiile mele publice, nu am zis nimic de rău de doamna Firea, în timp ce dânsa mă cântă pe toate televiziunile, că am trădat, cu niște minciuni foarte sfruntate… Sincer, eu admir oamenii care pot minți așa! Să aflu că i-am făcut eu plângere penală, apropo de trădat. Eu solicit public acel document prin care eu i-am făcut dumneaei plângere penală. Știu să fac plângeri penale. Am făcut multora pe care pur și simplu i-am considerat că sunt în zona asta, dar nu dumneaei”, a declarat primarul Sectorului 3.

Întrebat cu ce l-a supărat Gabriela Firea, Robert Negoiță spune că este vorba despre „neadevărurile” pe care le spune în public în ultimul timp. „Nu este o chestiune personală. Ce se întâmplă, atunci când stai lângă un om, ajungi să-l cunoști bine, îl știi în circumstanțe diferite și atunci când știi că minte cu o lejeritate dezarmantă, îți dai seama că acea persoană este un om foarte periculos și ideea este să te îndepărtezi, nici într-un caz să te apropii!”

Reacția Primarului General

Gabriela Firea spune că afirmațiile lui Robert Negoiță sunt, în fapt, „încă o dovadă a prieteniei sale față de el”.

„Pentru că atunci când eram în război politic cu domnul Dragnea, care mă eliminase din toate funcțiile de conducere ale PSD și masacrase bugetul PMB, pentru că am semnat scrisoarea în care îi ceream să se retragă, la întrebarea lui Robert: Și cum vei mai candida, pentru că este evident că PSD nu te mai susține cât este Liviu Dragnea președinte?, eu i-am spus că mă gândesc să candidez independent și să colaborez cu un partid ecologist, pe lista căruia să propun și eu consilieri. Variantă politică pe care i-am oferit-o și lui, deci, să mergem împreună. Între timp, dl Dragnea nu mai este președinte PSD, eu am revenit în CEx și BPN PSD, prin urmare este firesc să fiu candidatul Alianței PSD – ALDE – PP USL. Dl. Negoiță a omis să precizeze perioada și contextul ‘faptelor’” , a precizat Gabriela Firea pentru Digi24.

Robert Negoiță era considerat foarte apropiat de primarul general, Gabriela Firea, care este și nașa de botez a unuia dintre copiii săi.

sursa foto: romaniatv.net

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW