Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Negoiță a cumpărat palmieri de la doi foști șefi de galerie. Unul dintre ei este consilier județean PNL

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 iunie 2023 Etichete: , , ,

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, prin intermediul companiei locale Algorithm Construcții S3, a achiziționat palmierii care urmează să fie puși în București de la firma Prodan Truck din Giurgiu pentru suma de 515.000 lei, potrivit publicației Libertatea.ro.

De multe lucruri poate fi acuzat Robert Negoiță, nu însă și că duce lipsă de imaginație. După ce în ultimul an a umplut Sectorul 3 cu borduri de culoare albă și dale roșii, primarul Sectorului 3 a ordonat amplasarea de palmieri în București.

Mai multe ghivece cu palmieri au fost aduse pe pasajul din zona Anghel Saligny, , aflat în construcție, în vreme ce alte câteva astfel de plante exotice au fost plantate în Piața Unirii. Ulterior, ghivecele au fost luate și mutate în Hala Laminor, reabilitată recent pentru circa 100 milioane euro de administrația locală, pentru că împiedicau muncitorii să își desfășoare activitatea, în vreme ce palmierii de la Unirii au fost scoși de ALPAB la ordinul primarului Nicușor Dan, care a invocat lipsa unui aviz în acest sens.

Mainnews.ro a transmis pe data de 15 mai 2023 o solicitare oficială către Primăria Sectorului 3 pentru a afla detalii legate de achiziție (furnizor, număr, preț), însă până la această oră nu am primit răspuns.

Între timp, colegii de la Liberatea.ro au reușit să intre în posesia contractului și a  facturilor. Înțelegerea, în valoare totală de 515.000 lei, a fost încheiată de compania Algorithm Construcții S3, deținută de Primăria Sectorului 3, cu firma Prodan Truck din Giurgiu, însă nu din documente nu reiese numărul de arbori care să fie livrate.

Prodan Truck SRL este una dintre cele mai cunoscute firme care furnizează palmieri și plante exotice în România, notează Libertatea.ro. Conform site-ului oficial, compania are 9 ani de experiență, 183 de grădini amenajate, peste 3.500 de clienți și 127.000 de plante vândute.

În SEAP, firma are mai multe contracte cu primării PNL și nu numai. Firma este deținută de Marian Prodan, fondatorul galeriei echipei de fotbal Dunărea Giurgiu, grupare formată din câteva zeci de persoane, care a fost folosită în campaniile electorale de către PNL. Potrivit site-ului firmei, funcția de director executiv este ocupată de Emil Epure, unul dintre foștii lideri ai grupării de suporteri.

De-a lungul timpului, Epure a fost recompensat de PNL cu funcții în cadrul administrației locale, fiind acum, la doar 33 ani, consilier județean la al doilea mandat. În trecut el a fost șef al Tineretului Național Liberal Giurgiu și consilier personal al primarului din Giurgiu, Adrian Anghelescu, în perioada 2020-2021.

Contactat de Liberatea.ro, Epure a negat că ar fi director executiv în cadrul Prodan Truck și spune că „a fost trecut pe site la un moment dat”. Neagă și vreo legătură cu firma, deși apare în anunțuri pe OLX, iar pe Facebook distribuie imagini cu palmieri.

În anul 2023, potrivit Libertatea.ro, Prodan Truck a vândut:

  • 155 de platani către Primăria Șimian, Mehedinți. Cost total, peste 153.000 de lei. Edilul din Șimian e Constantin Trușcă, PNL-ist apropiat de ministrul Virgil Popescu
  • arțari către o primărie din Teleorman, Pietroșani, cu 91.000 de lei. Comuna e vecină cu județul Giurgiu și are primar tot PNL-ist, Emil Picu.
  • 800 de platani către Direcția Județeană de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu. Cost total, 228.000 de lei. Direcția e în subordinea Consiliului Județean, condus de alt PNL-ist, Dumitru Beianu.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW