Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Negocierile USR – PNL – UDMR, în impas. Florin Cîțu: Dacian Cioloș să vină cu o soluție

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2021

Liderii partidelor ce au format coaliția de guvernare în urma alegerilor din decembrie 2020 PNL, USR și UDMR, Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor nu au ajuns la niciun acord la întâlnirea pe care au avut-o miercuri, 13 octombrie. 

Întâlnirea, la care a participat și liderul grupului Minorităților Naționale, Varujan Pambuccian, a fost organizată la solicitarea lui Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat de președintele Klaus Iohannis, care încearcă să strângă susținere pentru a trece de votul parlamentului. Un alt scop a fost acela de tatonare a formațiunilor care au format până de nu de mult arcul guvernamental.

Cîțu îl îndeamnă pe Cioloș către PSD și AUR

În declarația făcută în urma întâlnirii de Florin Cîțu nu s-a sesizat nicio schimbare față de pozițiile recente, semn că este puțin probabil ca PNL să-l susțină pe Cioloș la Palatul Victoria.  Prim-ministrul interimar a vorbit despre presupusa „coaliție” între USR, PSD și AUR, partide care au pus umărul la demiterea sa, și l-a îndemnat pe Dacian Cioloș să caute susținere în altă parte.

„Astăzi nu a fost nicio concluzie. Am spus ca cei care au declanșat criza, coaliția USR, AUR, PSD, să vină și cu o soluție. Din respect pentru români, noi vream ca România să iasă din criză. Când Dacian Cioloș a fost propus la Cotroceni, cred că a avut în spate o majoritate testată. Responsabilitatea găsirii unei majorități este a domnului Dacian Cioloș. Nu noi am creat această criză. Nu s-a luat o decizie despre vot”, a declarat Florin Cîțu.

Kelemen: Sper să mai lase din orgolii

Nici din declarațiile făcute de liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu reiese că Cioloș ar putea fi susținut. În schimb acesta a făcut apel ca disputele să fie lăsate în urmă astfel încât România să poată beneficia de un Guvern cu puteri depline.

„Nu am ajuns la o concluzie. Am constatat, dincolo de dorința de a reface coaliția, lipsa de încredere. Ținta UDMR este să găsim o formulă de guvernare. Sper că fiecare să mai lase din orgolii”, a precizat Kelemen Hunor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *