Wednesday, August 17, 2022
Jurnalism corect


Negocierile pentru desemnarea procurorului șef european vor avea loc după data de 20 septembrie

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 25 iulie 2019 Etichete: , ,

Negocierile între Parlamentul European și Consiliul European pentru desemnarea procurorului șef european vor începe după 20 septembrie. Discuțiile privind candidatura Laurei Codruța Kovesi între cele două instituții europene vor avea loc după şedinţa Conferinţei Preşedinţilor, a precizat eurodeputatul Rareș Bogdan pentru Mediafax. 

Rareş Bogdan este membru în Comisia Comisia de Libertăţi, Justiţie şi Afaceri Interne din Parlamentul European.

„Ieri (miercuri-n.red.) a avut loc şedinţa coordonatorilor Comisiei de control bugetar CONT. A fost confirmată oficial calitatea de membru al comisiei de negociere a doamnei Monika Hohlmeier din Germania. Decizia a fost votată în unanimitate. Grupul Socialist a fost de asemenea în favoare. Aşadar, Comisia CONT va trimite o scrisoare Conferinţei Preşedinţilor (din Parlamentul European-n.red.) pentru a o confirma pe Monika Hohlmeier. Conferinţa Preşedinţilor, având scrisorile de la LIBE şi CONT se va reuni pe 12 Septembrie, în joia dinaintea săptămânii plenare de la Strasbourg, care va avea loc între 16-19 septembrie, şi va confirma oficial comisia de negociere a Parlamentului şi va trimite o scrisoare Consiliului pentru a notifica acest lucru. Ulterior se va stabili data primei runde de negocieri dintre cele două instituţii”, a declarat Rareş Bogdan.

Aşadar, în acest moment Consiliul UE aşteaptă confirmarea oficială din partea Parlamentului European în ceea ce priveşte echipa de negociere, care va veni cel mai probabil în septembrie.

Consiliul European îl susține pe Francois Bohnert, Parlamentul European pe Laura Codruța Kovesi

Consiliul UE îl susţine în continuare pe Jean-François Bohnert pentru funcţia de procuror-şef european şi aşteaptă să reia negocierile cu Parlamentul din luna septembrie, au declarat, joi, surse europene pentru MEDIAFAX. Consiliul UE a luat act de poziţia Parlamentului European prin care a reiterat susţinerea Laurei Codruţa Kovesi, au adăugat sursele citate.

Pe 19 iulie, preşedintele Franţei Emmanuel Macron i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European şi o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie, a anunţat Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov,  a anunțat și el că o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, a anunţat Guvernul de la Sofia.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW