Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Negocierile dintre PNL și PSD, blocate la numele viitorului prim-ministru / Kelemen Hunor: Să fie o rotație în trei, se poate și premier independent

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Kelemen Hunor a declarat miercuri, 10 noiembrie, că negocierile dintre PNL și PSD s-au blocat când a venit vorba de numele celui care ar urma să preia funcția de prim-ministru în noul guvern. Liderul UDMR susține că viitorul Cabinet ar urma să aibă 20-21 de ministere, față de 18 cât sunt în prezent, și a precizat că a propus înființarea Ministerului Familiei.

PNL nu acceptă pe PSD să vină cu propunere de premier, PSD nu acceptă PNL cu propunere de premier. Ambele partide vor și să fie președintele partidului. S-a pus propunerea să fie o rotație în trei, se poate și premier independent. Era discuția să fiu și eu. Nu contează câte luni(…)Deocamdată nu există o înțelegere pe acest subiect. Nu o să ne împiedicăm de persoana premierului”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri, în cadrul unui interviu acordat Digi24.ro.

Cele trei partide așteaptă ca soluția pentru funcția de prim-ministru să vină de la Klaus Iohannis, în urma consultărilor ce ar trebui convocate la Palatul Cotroceni.

Nu știu cine ar putea să fie premier independent. Depinde de personalitatea premierului. Se poate guverna și cu un premier independent dar va fi foarte greu(…)Au fost creionate câteva alternative(…)Niciun partid nu își permite să facă o altă desemnare decât președintele partidului”, a explicat fostul vicepremier.

PSD, PNL și UDMR au început discuțiile legate de structura noului guvern și programul de guvernare, a precizat Kelemen Hunor.

În mare vom păstra structura actuală. Sunt discuții să ducem Cercetarea la Educație, să ducem Secretarul General al guvernului să fie membru al Cabinetului. Am discutat câteva variante. Eu am propus să avem un Minister al Familiei pentru că avem o problemă demografică, pentru politici de familie e bine să avem o structură guvernamentală(…)Trebuie să vedem dacă Ministerul Economiei trebuie să rămână așa sau scoatem IMM-urile”, a spus liderul UDMR.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW