Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Negocieri pentru susținerea Guvernului liberal/Grupul minorităților va vota pentru Guvernul condus de Ludovic Orban

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2019 Etichete: , ,

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, luni, că toți cei 17 deputați vor vota în favoarea Guvernului liberal. Precizarea a fost făcută imediat după întâlnirea cu Ludovic Orban. 

„O să susţinem un Guvern PNL şi nu am pus condiţii pentru susţinerea aceasta, ci am discutat chestiunile pe care ni le dorim de la acest guvern, care sunt în linii mari chestiuni care ţin de minorităţi şi de culte. Ne-am dori, de exemplu, ca Departamentul pentru culte să rămână în subordinea primului ministru, aşa cum a fost şi până acum. Ne-am dori ca o serie de chestiuni legislative care rămăseseră restante legate de minorităţi, nu mă refer aici la legea-cadru, să le trecem în anul care urmează”, susține Varujan Pambuccian.

Liderul grupului minorităților, Varujan Pambuccian, garantează că toți cei 17 deputați vor da votul de încredere noului Guvern, chiar dacă la moțiunea de cenzură doar 7 au votat pentru căderea Guvernului Dăncilă.

Pe de altă parte, Ludovic Orban, garantează că guvernul pe care îl va conduce va avea o relație bună cu minoritățile.

„Chiar dacă nu ştim cine a votat la moţiune fiindcă a fost vot secret, le-am mulţumit parlamentarilor din grupul minorităţilor care au dat un vot în favoarea moţiunii. I-am asigurat pe toţi că relaţia va rămâne o relaţie la fel de deschisă, de dialog, de colaborare şi foarte multă atenţie pentru problematica minorităţilor naţionale”, a precizat Ludovic Orban.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW