Thursday, October 22, 2020
Jurnalism corect


Ne putem infecta de două ori cu coronavirus? Răspunsul doctorului Alexandru Rafila

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: , ,

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat, sâmbătă, că nu există nicio dovadă că persoanele vindecate de coronavirus nu se pot infecta și a doua oară, după ce tot mai multe state au anunțat elaborarea unui așa-zis „pașaport de imunitate”, pentru a le acorda mai multe libertate celor vindecați.

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM) și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că cea mai mare majoritatea a oamenilor devin imuni, însă nu se știe pentru cât timp. Unii pot fi imuni pentru câteva luni, alții pentru câțiva ani.

„E adevărat. Dar asta nu înseamnă că nu sunt persoane imune după infecție. Noi am observat că cea mai mare parte a celor care au fost bolnavi nu se reinfectează. Sunt nenumărați anticorpi care apar după această boală, dar un singur fel de anticorpi protejează împotriva bolii, dar nu cunoaștem încă nivelul lor și nu cunoaștem persistența lor. Adică nu știm dacă după boală acești anticorpi persistă o lună, două, trei luni, trei ani sau 30 de ani”, a spus Rafila.

Alexandru Rafila a mai precizat că OMS a făcut un apel la nivel european pentru dezvoltarea unor parteneriate strategice între țările afectate de Covid-19.

„Zilele trecute a fost un apel lansat la nivel european împreună cu OMS pentru dezvoltarea unor parteneriate strategice, în care țările din UE plus Marea Britanie, China și SUA să conlucreze ca să se obțină trei categorii de produse: teste de diagnostic mai performante, medicamente eficiente și un vaccin care să fie eficace împotriva bolii”, a spus Rafila la Antena 3.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW