Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Navrom reia cursele reia cursele către localităţile din Delta Dunării

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 iulie 2022

Cursele Navrom către localităţile din Delta Dunării vor fi reluate de vineri, la aproape o săptămână după ce au fost sistate din cauza unor probleme financiare, potrivit prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, citat de News.ro.

„Începând de astăzi se reiau cursele pentru Delta Dunării. Mă repet, pentru noi este foarte important ca oamenii de acolo sa fie bine şi în siguranţă”, a afirmat prefectul Tulcea.

Directorul Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat, pentru News.ro, că navele vor pleca, vineri, la ora 13.30.

„La 13:30 vom pleca pe cele trei relaţii Tulcea – Chilia – Periprava, Tulcea – Sulina şi Tulcea – Sfântu Gheorghe. Acest lucru a fost posibil deoarece furnizorul de carburant a avut bunăvoinţa să ne livreze combustibil chiar dacă restanţa de 36.000 de lei încă nu a fost achitată. Luni vom achita această restanţă. De astăzi, intrăm în programul normal de curse regulate către localităţile din Deltă”, a precizat Nicolae Chichi.

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării, începând de duminică, din cauza lipsei resurselor financiare, compania susţinând că are de primit de la Ministerul Transporturilor 4,3 milioane de lei, reprezentând subvenţia pentru transporturile pe apă.

De serviciile companiei depind aproximativ 10.000 de locuitori din Delta Dunării, unde singura cale de acces este pe apă.

Sursa foto: Facebook / Navrom Delta

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW