Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


NATO: Modernizarea scutului antirachetă de la Deveselu s-a încheiat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 august 2019 Etichete: , ,

NATO anunță că modernizarea din punct de vedere tehnic a sistemului antibalistic american Aegis, instalat în baza de la Deveselu, Olt, tocmai a fost terminată.

„Sistemul de apărare antibalistică NATO de tip Aegis instalat în România a finalizat vineri procesul de actualizare tehnică. Actualizarea, implementată inclusiv sistemelor antibalistice Aegis de tip naval, nu conferă nicio capabilitate ofensivă instalaţiei de tip terestru.

Actualizarea tehnică se înscrie în Abordarea Adaptivă Etapizată la nivel European a SUA în domeniul apărării balistice (US European Phased Adaptive Approach), anunţată în septembrie 2009.

În timpul procesului de actualizare tehnică, Statele Unite au respectat angajamentul în materie de apărare antibalistică faţă de NATO prin instalarea temporară a Terminalului Zonei de Apărare la Mare Altitudine (Terminal High Altitude Area Defense, THAAD) la baza Deveselu. Transferul sistemului THAAD la Deveselu a fost doar temporar, în timp ce sistemul Aegis a fost dezactivat. Sistemul THAAD va fi acum retransferat, conform planificării. Sistemul Aegis al NATO se concentrează în continuare pe potenţiale ameninţări din afara spaţiului euro-atlantic. Este un sistem pur defensiv”, conform site-ului NATO.

sursa foto: NATO

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW