Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


NATO, îngrijorată că Rusia ar putea folosi arme chimice într-o operațiune de tip „false flag” în Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 martie 2022

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este îngrijorată că Rusia ar putea folosi arme chimice într-o operațiune de tip „false flag” în Ucraina, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, marți, 15 martie. El a anunțat, totodată, că miercuri va avea loc o nouă reuniune a miniștrilor de Externe din țările membre NATO.

Jens Stoltenberg a vorbit despre „minciunile” lansate de Federația Rusă, pentru a-și justifica invazia în țara vecină.

„Invazia brutală a președintelui Vladimir Putin în Ucraina a provocat morți și distrugeri în fiecare zi. A șocat lumea și a zdruncinat ordinea internațională. Timp de câteva luni am expus lista lungă de minciuni ale Federației Ruse. Ei (rușii – n.red.) susțin că nu au plănuit să invadeze Ucraina, dar au făcut asta. Au susținut că își retrag trupele militare, dar au trimis și mai multe trupe. Au susținut că protejează civilii, dar, de fapt, îi omoară”, a declarat șeful NATO marți, 15 martie.

El a avertizat că Rusia ar putea folosi arme chimice într-o operațiune de tip „false flag” în Ucraina. Operațiunile de tip „false flag” (sub steag fals) sunt acțiunile politice sau militare desfășurate cu intenția de a învinui un adversar pentru acestea.

„Acum, lansează supoziții absurde despre laboratoare biologice și arme chimice în Ucraina. Aceasta este o altă minciună și suntem îngrijorați că Moscova pregătește o operațiune de tip false flag, care este posibil să includă și arme chimice”, a adăugat Jens Stoltenberg.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW