Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


NATO ia în calcul să distrugă rachetele rusești care se apropie prea mult de graniță

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 martie 2024

NATO ia în calcul să doboare rachetele rusești care se apropie „prea mult” de granițele sale, potrivit unui raport publicat de agenția de știri poloneză RMF24, citat de SkyNews

În timpul atacului cu drone și rachete al Federației Ruse asupra Ucrainei de duminică, 24 martie, o rachetă a intrat în spațiul aerian al Poloniei timp de 39 de secunde.

„Rusia știa că, dacă racheta s-ar fi deplasat mai adânc în teritoriul Poloniei, ar fi fost doborâtă. Ar fi avut loc un contraatac”, a declarat pentru agenția de presă poloneză ministrul adjunct de Externe, Andrzej Szejna.

Oficialul a mai explicat că „diverse concepte sunt analizate în cadrul NATO, inclusiv doborârea unor astfel de rachete atunci când sunt foarte aproape de granița NATO”, însă că pentru acest lucru ar fi nevoie de „aprobarea Ucrainei”.

Pe 29 decembrie anul trecut, o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian polonez, iar pe 15 noiembrie 2022, o rachetă a căzut în Polonia, ucigând doi civili. Mai târziu s-a dovedit a fi un proiectil ucrainean rătăcit lansat pentru a intercepta o rachetă rusească.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii