Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


NATO a prelungit mandatul secretarului general Jens Stoltenberg. Iohannis: Abia aștept să lucrăm pentru consolidarea Alianței

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 iulie 2023 Etichete: , , ,

NATO a decis, marți, 4 iulie, să prelungească cu încă un an mandatul secretarului general Jens Stoltenberg,  transmite Reuters. Stoltenberg, fost premier al Norvegiei, este liderul Alianței transatlantice de securitate din 2014, iar mandatul său a fost deja prelungit de trei ori, menționează sursa citată.

Oficialii NATO susțin că au preferat să aleagă profesionalismul, mai ales în contextul geopolitic actual, războiul Rusia-Ucraina.

„Legătura transatlantică dintre Europa și America de Nord a asigurat libertatea și securitatea noastră timp de aproape 75 de ani, iar într-o lume mai periculoasă, alianța noastră este mai importantă ca niciodată”, a scris  pe Twitter.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, de asemenea, o reacție pe acceași rețea de socializare(Twitter). Șeful statului l-a felicitat pe Stoltenberg.

„Felicitări, Jens Stoltenberg, pentru prelungirea mandatului. Abia aștept să lucrăm pentru consolidarea Alianței și pentru Summit-ul NATO de la Vilnius”, s-a exprimat Iohannis.

În perioada 11-12 iulie ac, se va oganiza cel de-al  74-lea Summit NATO, la Vilnius(Lituania). România a devenit membru al Organizației Tratatului Atlantincului de Nord(NATO) odată cu depunerea instrumentului de aderare la organizație la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii la Washington,  la 29 martie 2004. Mircea Geoană este secretar general-adjunct al NATO din 2019, iar mandatul său va expira în octombrie 2024.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW