Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


NATO estimează că Rusia a pierdut la Bahmut de cinci ori mai mulţi soldaţi decât Ucraina

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 martie 2023 Etichete: ,

Serviciile de informaţii ale NATO estimează că pentru fiecare soldat ucrainean ucis în luptele pentru apărarea oraşului Bahmut, forţele ruseşti au pierdut cel puţin cinci oameni, a declarat luni pentru CNN un oficial militar din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Oficialul a precizat că raportul de cinci la unu este o estimare fiabilă, bazată pe informaţii.

În ciuda raportului favorabil Kievului, oficialul a atras însă atenţia că Ucraina a suferit pierderi semnificative în apărarea oraşului.

Oficialii ucraineni au susţinut în repetate rânduri că au provocat pierderi grele Rusiei în timp ce Moscova încearcă să cucerească Bahmutul cu orice preţ. „Apărătorii noştri au provocat pierderi semnificative inamicului, au distrus un număr mare de vehicule, au forţat cele mai bune unităţi de asalt ale grupului Wagner să lupte şi au redus potenţialul ofensiv al inamicului”, a declarat duminică, după o vizită la Bahmut, generalul Oleksandr Sirski, comandantul forţelor terestre ucrainene.

De asemenea, Institutul pentru Studiul Războiului a estimat că eforturile Rusiei de a captura Bahmutul au deteriorat în mod semnificativ capacitatea Moscovei de a efectua ofensive suplimentare. „Armata rusă se va lupta probabil să menţină orice operaţiune ofensivă ulterioară timp de câteva luni, oferind Ucrainei o şansă de a prelua iniţiativa;” a evaluat luni ISW în analiza sa zilnică a războiului.

Ucraina a declarat luni că trupele sale încă rezistă în luptele acerbe pentru Bahmut, în timp ce Washingtonul consideră că, fie şi în cazul în care oraşul din estul ţării ar cădea în urma ofensivei ruseşti, acest lucru nu ar da neapărat Moscovei un impuls în război.

În acelaşi timp, în cel mai recent semn de rivalitate evidentă între armata rusă regulată şi armata privată Wagner, care conduce asaltul asupra Bahmut, Evgheni Prigojin, şeful mercenarilor ruşi, a cerut mai multă muniţie şi a declarat că reprezentantului său i-a fost interzis accesul în cartierul general operaţional al armatei. El avertizase că o retragere din luptă a soldaţilor săi s-ar putea dovedi fatală pentru trupele ruse, având sorţi mici de izbândă la Bahmut, deşi oraşul era, săptămâna trecută, potrivit propriilor spuse, „practic înconjurat”.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW