Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Natalia Gavrilița, primul premier primit de Nicolae Ciucă la Palatul Victoria

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2021

La doar două săptămâni distanță de la vizita președintelui Maia Sandu, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a efectuat joi, 9 decembrie, o vizită la București în cadrul căreia a avut o întrevedere cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. 

Natalia Gavrilița a devenit astfel primul șef de Guvern primit de Nicolae Ciucă, după instalarea acestuia la Palatul Victoria.

Discuțiile au vizat, în principal, implementarea foii de parcurs, semnată de miniștrii de externe ai celor două state, în urmă cu două săptămâni, cu accept pe proiectele de interconectare a liniilor electrice. În acest sens, Natalia Gavrilița a transmis că lucrările se vor finaliza în anul 2024, un termen extrem de optimist dacă este să ținem cont că un contract, cu 42 de luni termen de finalizare, a fost semnat cu o firmă din India pe data de 12 noiembrie.

Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița au discutat și despre noul Acord de finanțare nerambursabilă menționat în foaia de parcurs, al cărui plafon va fi de 100 de milioane de euro, care ar urma să fie încheiat la începutul anului viitor, într-o ședință comună a celor două guverne,

„Dorim să încheiem un nou acord de asistență financiară nerambursabilă cu Republica Moldova. Vechiul acord, semnat în 2010, a ieșit din vigoare anul acesta. Un alt subiect prioritar este interconectarea energetică, mai ales a liniilor electrice”, a declarat Nicolae Ciucă.

A fost menționat și obiectivul celor două state de eliminare a tarifelor de roaming, însă nu au oferit detalii despre avansul discuțiilor pe acest palier.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW