Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Mureş: Cisternă care transporta şase tone de GPL, implicată într-un accident rutier

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 februarie 2024 Etichete: , ,

Duminică seară, în județul Mureș, a avut loc un accident de circulație implicând o cisternă care transporta șase tone de gaz petrolier lichefiat (GPL), fără a se raporta scurgeri de combustibil din recipient. Incidentul, care a inclus și două autoturisme, s-a produs pe drumul european E60, între localitățile Bălăușeri și Chendu, potrivit news.ro.

”Din primele informaţii, autocamionul implicat în accident transporta aproximativ 6 tone GPL, dar nu sunt scurgeri .Circulaţia este blocată pe ambele sensuri de mers”, anunţă ISU Mureş.

La locul accidentului au fost trimise trei autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD.

Trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentelor Târgu Mureș și Sighișoara, lucrând împreună cu SVSU Bălăușeri, au fost mobilizate la scena intervenției. Acestea au observat că din cisterna implicată în incident nu se înregistrau scurgeri de GPL.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” din județul Mureș, s-au implementat acțiuni de prevenție împotriva incendiilor și, ca măsură de precauție, locuitorii au fost evacuați și îndepărtați la o distanță de siguranță de 100 de metri față de locul accidentului.

„Nu sunt case de locuit la o distanţă mai mică de 100 de metri. În accidentul rutier au fost implicate cinci persoane, în urma evaluării medicale toate persoanele au primit cod verde şi nu a fost necesar transportul acestora la o unitate medicală”, a precizat ISU Mureş.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii