Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Municipiul Gherla, plasat în carantină, după ce rata de infectare a depășit 8‰

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2020

Situație epidemiologică extrem de gravă în județul Cluj. Comitetul pentru Situații de Urgență a decis marți plasarea în carantină a municipiului Gherla, după ce rata de incidență a cazurilor de COVID-19 raportate în ultimele 14 zile a ajuns la 8,44‰. De asemenea, se înregistrează valori ridicate ale acestui indice în Dej (7,46‰) și Cluj Napoca (5,97‰).

„În momentul de față avem la o rată a incidenței de 5,08 pe județ, lucru care ne pune în situația de a mai lua câteva măsuri de restricționare. În acest moment avem 33 e UAT-uri care au incidență de peste 3 la mia de locuitori, 27 între 1,5 și 3 și 21 între 0 și 1,5. La nivel de municipii, rata incidenței în Cluj-Napoca este la 5,97, Dej al 7, 46 în scădere față de ieri, Gherla este la 8,44, în creștere față de ieri, Turda este la 3,09, în creștere, Câmpia Turzii este la 5, în creștere față de ieri, Huedin este la 4,05 în scădere față de ieri”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, citat de transilvaniareporter.ro.

Potrivit sursei citate, zona carantinată și în zona carantinată este permisă intrarea sau ieșirea pentru:

– transportul de marfă

– a persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată dar care lucrează în domeniul apărării, ordinii publice, sanitar, situații de urgență, administrație publică, asistență și protecție socială, comunicații, transporturi.

– cei care desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate,

– elevii care au domiciliu în zona carantinată dar care urmează cursuri în alte UAT-uri nesupuse carantinei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW