Saturday, October 24, 2020
Jurnalism corect


Muncitori din România și Republica Moldova, exploatați în Germania de o grupare de crimă organizată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: ,

Mai mulți muncitori din România și Republica Moldova ar fi fost exploatați de o grupare mafiotă în Germania. Procurorii au deschis o anchetă iar în cursul acestei săptămâni au percheziționat 48 de locuințe la Düren, Köln, Datteln, Bergisch Gladbach, Bergheim, Aachen și în Hessen. Cinci persoane au fost arestate, notează Digi24, citând presseportal.de.

Ancheta procurorilor germani vizează 32 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 47 de ani, coordonate de un bărbat de 47 de ani acuzat acum de evaziune fiscală, trafic de persoane și exploatarea forței de muncă, între altele.

Toți suspecții sunt etnici turci, care provin din aceeași familie.

Investigațiile au vizat mai multe firme de demolare conduse de bărbatul de 47 de ani, care erau înscrise pe numele unor terți. Cu aceste companii, suspectul și complicii săi au generat venituri de milioane de euro în ultimii șase ani. Muncitorii recrutați exclusiv din Europa de Est, în special din România și Moldova, erau plătiţi cu mai puţin de cinci euro pe oră. În plus, cei mai mulți lucrători nu au fost înregistrați la agenția de securitate socială sau la autoritățile fiscale.

Autoritățile fiscale au pierdut astfel contribuții la asigurările sociale și impozite pe salarii de aproape jumătate de milion de euro. Șeful grupării a investit încasările din infracțiuni în imobile închiriate cu sume mari muncitorilor deja exploatați, ceea ce a oferit grupării încă o sursă profitabilă de venit.

În timpul anchetei s-a stabilit că gruparea făcea și trafic de droguri.

Sursa foto: fr.de

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW