Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Mugur Isărescu recunoaște că Viorica Dăncilă nu are calificare în domeniul în care lucrează la BNR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 iulie 2021

Întrebat despre angajarea Vioricăi Dăncilă pe un post de consilier la Banca Națională a României, guvernatorul Mugur Isărescu a ținut să precizeze că, deși fostul premier nu are competențe în domeniul în care lucrează, nu a luat locul niciunui specialist. 

„Motivele, ca și politica de resurse umane, au fost explicate pe larg de directorul de resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, nu a luat locul niciunui specialist din Banca Națională. Domeniul în care lucrează, economia verde, este unul relativ nou pentru dânsa și pentru oricine. Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează grupul de lucru respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a mai precizat Isărescu.

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă a fost numită în luna mai consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, salariul său lunar fiind, conform publicației Hot News, de 16.000 lei.

Viorica Dăncilă nu are terminate studii economice, fiind absolventă a Institutului de Petrol şi Gaze din Ploiești, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi și a obținut o diplomă de master pe specializarea „Spaţiul Public European” la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul SNSPA.

La rândul său, fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu a fost angajat pe postul de consultant la „Departament de Geopolitică”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW