Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Motivul pentru care pacienții grav bolnavi sunt trecuți pe lista deceselor provocate de Covid-19. Explicațiile ministrului Sănătății

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , ,

Multe dintre decesele provocate în rândul pacienților infectați cu Covid-19 au fost înregistrate la persoane care deja sufereau de boli foarte grave sau care se aflau deja în fază terminală. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că este posibil ca decesul acestor pacienți să fi fost grăbit de infecția cu coronavirus.

„Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau de cu o zi înainte. Le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

Germania este una din țările care raportează doar decesele provocate strict de infecția cu Covid-19. Tătaru spune că în România s-a luat o altfel de decizie, la recomandarea OMS.

„Față de alte țări care nu raportează – și mă refer aici la Germania – decât cazuri strict fără comorbiditate, care au murit de infecție COVID, am ales, și la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care ne-a cerut să raportăm fiecare caz de infecție cu COVID, am ales să raportăm inclusiv cazurile decedat care aveau infecții COVID”, a explicat el.

sursa foto: Redacția

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW