Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Motivele pentru care vom putea ieși din localități după 15 mai/ Când vor fi deschise restaurantele, barurile și cafenelele

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020

Premierul Ludovic Orban susține că după 15 mai oamenii vor putea ieși din localitățile în care locuiesc doar pentru anumite motive întemeiate. De asemenea, premierul a anunțat că momentan restaurantele nu vor fi deschise deoarece „sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice”.

„După 15 mai vor fi restricții la restaurante, cafenele, baruri. Din evaluarea de risc epidemiologic, mai ales în spații închise, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puțin în spații publice”, a declarat premierul.

Întrebat când vom putea călători fără restricții, premierul a răspuns:

„Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive pe care le considerăm întemeiate: de serviciu, la rude, la activități agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, deplasări montane, înseamnă că oamenii se pot duce la munte.

Va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților, care va crește cererea și pe unitățile de cazare. Știu că ele sunt legate și de restaurante, numai că nu putem da drumul acum la restaurante, sunt convins că psihologic oamenii au nevoie să socializeze, dar pe primul loc punem sănătate. Contribuția la produsul intern brut la Horeca este limitată. O putem duce încă o lună jumătate, două”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW