Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


Judecători: Cristian Borcea a conștientizat motivele condamnării/ Fostul patron al echipei Dinamo ar putea fi eliberat condiționat

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Cristian Borcea, fostul patron de la Dinamo, ar putea fi eliberat condiționat în urma deciziei Judecătoriei Sectorului 4. Instanța motivează că Borcea poate fi ieși mai devreme din închisoare pentru că a participat la mai multe programe educaționale, psihologice și a muncit fără bani în timpul detenției, ceea ce relevă, în opinia magistraților că acesta ar fi conștientizat scopul pedepsei. 

Instanța susține că Borcea a muncit fără supraveghere, timp de 83 de zile, figurând cu un număr de 374 de zile-câştig dintr-un dosar conexat.

„Analizând strict perioada executată după emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 132/2019, instanţa constată că petentul a participat la 9 programe educaţionale ( 7 programe după întocmirea procesului-verbal nr. 12/03.04.2019 ce a fost avut în vedere de instanţe la prima analiză) şi 2 programe psihologice (ambele după dată de 03.04.2019), desfăşurând şi activităţi lucrative fără plată, fiind recompensat de 4 ori (toate recompensele fiind primite după dată de 03.04.2019), aspecte ce relevă o dorinţă de evidenţiere şi o atitudine care să confirme conştientizarea scopului pedepsei”, se precizează în motivarea Judecătoriei Sector 4.

Instanța a admis, pe dată de 11 septembrie, solicitarea fostului președinte al Clubului Dinamo de a fi eliberat condiționat. Asta după ce Comisia Specială de la Penitenciarul Jilava și-a dat acordul. Cristian Borcea este închis în regim deschis și a muncit în timpul detenției.

Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre.

La 18 martie, Curtea de Apel București a stabilit că fostul finanțator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri și transferurilor din fotbal.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW