Wednesday, September 23, 2020
Jurnalism corect


Motivare: Ce le-a spus Gheorghe Dincă judecătorilor care l-au arestat/ Dosarul conţine înregistrări audio și video

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 29 iulie 2019 Etichete: , ,

Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că a ucis două tinere, de 15 si 18 ani, le-a cerut judecătorilor să nu îl aresteze, precizând că este „puțin tulbure”. Pe de altă parte, avocatul din oficiu care l-a reprezentat a pus concluzii de admitere a măsurii preventive. Din motivarea arestării reiese că Alexandra, fata de 15 ani, a vorbit de trei ori cu poliţiştii, de pe telefonul găsit în încăperea în care era sechestrată. Judecătorii vor analiza marţi contestaţia depusă de Gheorghe Dincă.

Potrivit documentului întocmit de judecători, imagini cu maşina lui Gheorghe Dincă au fost surprinse de camerele de supraveghere din Caracal, în zilele în care au dispărut cele două fete. De asemenea, la dosar sunt depuse şi înregistrările apelurilor Alexandrei la 112.

Suspectul le-a spus magistraţilor că este „puţin tulbure”

Inculpatul Dincă Gheorghe, având ultimul cuvânt, arată că nu este de acord, solicită respingerea propunerii de arestare preventivă, arătând că este puţin tulbure”, se menționează în motivarea Tribunalului Dolj.

Din document reiese că Alexandra a apelat de trei ori serviciul 112, prima data la 11.05.08, a doua oară la 11.06.25, iar a treia oară la 11.12.36, solicitand ajutorul politiei deoarece „a fost sechestrata si violată”. Fata a spus, în apelurile telefonice, că este închisă într-o cameră, într-o curte, că a fost luată la ocazie de o maşină şi a indicat un nume de pe o carte de vizită.

Alexandra a apelat 112 pe 25 iulie, în ziua în care a fost ucisă. Fata fusese însă sechestrată cu o zi înainte, când a plecat să se întâlnească cu un băiat în Caracal. Mama tinerei, văzând că nu se întoarce seara şi că nu răspunde la telefon, a sesizat autorităţile.

Imagini cu maşina lui Gheorghe Dincă, surprinse de camerele de supraveghere

Procurorii au la dosar şi imagini suprinse de camerele de supraveghere. Pe 24, în ziua în care fata este răpită, maşina condusă de Gheorghe Dincă apare oprindu-se în faţa liceului Mihai Viteazu din Caracal.

„Din aceasta masina a coborat pe partea stângă o persoană de sex masculin, care s-a urcat înapoi în maşină pe uşa din stânga spate unde a stat aproximativ 20 de minute”, explică judecătorii.

De altfel, în maşină au fost găsite mai multe obiecte personale care îi aparţin fetei.

„La înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică avem în vedere si faptul că acest gen de fapte au luat amploare pe teritoriul României, fiind necesară o ripostă fermă din partea autorităţilor statului , atât în ceea ce priveşte celeritatea instrumentării unei astfel de cauze, cât şi în ce priveşte luare unor măsuri preventive şi aplicarea unor pedepse exemplare”, motivează magistraţii.

Judecătorii remarcă acelaşi mod de operare şi în cazul Luizei, o fată de 18 ani care a dispărut în luna aprilie. Mai mult, o maşină aceeaşi marcă şi culoare a fost suprinsă de camerele de supraveghere în locul în care a fost văzută fata ultima dată. Şi în acest caz, ca şi în cazul Alexandrei, suspectul ar fi sunat familia pentru a anunţa că tânăra a plecat în străinătate.

După câteva zile de anchetă, Gheorghe Dincă a recunoscut faptele.

Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW