Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Moțiunea simplă depusă împotriva ministrului de Interne, dezbătută, marți, de Senat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 26 mai 2020 Etichete: , ,

Moţiunea simplă „Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă în timp de pandemie”, depusă de 61 de senatori PSD, este dezbătută, marţi, în Senat.

Moţiunea simplă va fi dezbătută începând cu ora 15,00.

Semnatarii moțiunii solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise pe perioada stării de urgență a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Social-democraţii mai susţin că datele despre pandemie au fost „falsificate” şi „se oferă doar informaţii care descriu o imagine mai bună decât realitatea, privând cetăţenii de posibilitatea de a-şi forma o opinie corectă cu privire la (…) riscul real de transmitere a noului virus”, conform Agerpres.

Marcel Vela mai este acuzat că „a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români” şi că a făcut din amenzi „o taxă mascată pe coronavirus”.

Potrivit acestora, structurile coordonate de șeful MAI „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (…), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW