Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Moţiunea de demitere a Guvernului, votată azi. Dăncilă: Am încredere în colegii mei

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2019 Etichete: , , ,

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi votată astăzi. Viorica Dăncilă a anunţat că parlamentarii PSD vor fi prezenţi, însă nu vor vota.

„Nu am nicio emoţie. Am încredere în colegii mei, am încredere în partenerii de alianţă”, a declarat premierul.

„Nu cred că este nevoie, sunt oameni în care am încredere, oameni care dau dovadă de foarte multă responsabilitate şi astăzi vom vedea rezultatul”, a completat Dăncilă referitor la necesitatea unei noi întâlniri cu partenerul de alianţă.

Opoziţia ar avea nevoie de 233 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură. Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, joi, că negociază cu parlamentari din arcul guvernamental susținerea moțiunii.

Ludovic Orban, înainte de moțiunea de cenzură

„Am demarat operațiunea moțiunii de cenzură încă din prima săptămână (după alegerile europarlamentare). Ne-am angajat în negocieri cu toate grupurile parlamentare, iar acolo unde nu s-a putut, am purtat negocieri individuale cu parlamentari din zona guvernamentală, respectiv din ALDE și PSD. Discuțiile și negocierile vor continua până la momentul votului. În ceea ce ne privește pe noi, avem conștiința datoriei primite, am făcut tot ce depinde de noi pentru ca moțiunea de cenzură să fie susținuță de un număr cât mai mare de parlamentari. Parlamentarilor PSD și ALDE le mai adresez încă un îndemn public. Aveți două variante: să vă încetați cariera politică prin a rămâne complicii acestui regim toxic pentru România sau aveți șansa de a vă reabilita în fața cetățenilor români prin a vota moțiunea de cenzură. PSD și ALDE trebuie să înțeleagă că românii vor altă guvernare și că nu mai acceptă această coaliție. Orice parlamentar ALDE sau PSD care va vota moțiunea de cenzură va avea șansa să-și repare imaginea publică, să se debaraseze de ultii doi ani și jumătate în care au fost complicii unui regim ticălos și să poată să-și continue cariera politică fie în PSD, fie în alt partid politic”, a declarat liderul PNL. Întrebat dacă are informații privind votul unui parlamentar PSD pentru moțiunea de cenzură, Ludovic Orban a spus că are chiar promisiuni în acest sens. „Cu siguranță că avem  discuții, chiar și promisiuni legate de prezența la vot”, a spus Orban.

PNL, USR, PLUS, PMP, Pro România şi UDMR vor vota pentru demiterea Guvernului.

ALDE urmează să îşi stabilească azi strategia, însă Daniel Zamfir a anunţat că parlamentarii partidului nu vor vota.

Moţiunea a fost depusă după rezultatul slab obţinut de PSD la alegerile europarlamentare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW