Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Moțiunea de cenzură a picat. Guvernul Dăncilă rezistă

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2019 Etichete: , , ,

Moțiunea de cenzură a picat. Guvernul Dăncilă a scăpat de emoții, cel puțin până la toamnă.

Surse politice susțin ca opoziția a adunat 202 voturi pentru moțiunea de cenzură. Au lipsit 31 de voturi.

Calculele Opoziției

Reprezentanții Opoziției aveau nevoie de 233 de voturi pentru ca Guvernul să cadă. Surse politice susțin că, înainte de începerea dezbaterilor, opoziția mizea pe 219 voturi.

”În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit!”, se afirmă în textul moţiunii.

Semnatarii moțiunii ii reproșează premierului Viorica Dăncilă lipsa de organizare de la alegerile europarlamentare. De asemenea, se reproșează modificarea legilor justiției, dar și numirile din Guvern – persoane incompetente și servile.

Moţiunea de cenzură a fost semnată de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi UDMR. Victor Ponta a anunţat că parlamentarii Pro România nu semnează moţiunea, dar că vor vota la vedere în favoarea acesteia.
Liberalii au negociat şi cu parlamentari de la putere în încercarea de a da jos Guvernul Dăncilă.

Doar 3 moțiuni de cenzura au avut succes in ultimii 30 de ani

În 30 de ani, doar trei moţiuni de cenzură au fost adoptate de Parlament: în 2009, împotriva Cabinetului Boc II, după ce PSD s-a retras de la guvernare, în 2012, când a căzut Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, şi în 2017, când PSD şi-a dat jos propriul guvern, Cabinetul lui Sorin Grindeanu.

Foto: George Călin/Inquam Photos

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW