Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița a picat. Premierul R.Moldova: Opoziția are 0% soluții și 100% propagandă

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

UPDATE Moțiunea de cenzură depusă de BCS împotriva Guvernului Gavrilița a picat, relatează TVR Moldova.

Știrea inițială

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) din Republica Moldova a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Natalia Gavrilița, ce este dezbătută joi, 22 septembrie, în Parlamentul țării vecine.

Moțiunea a fost depusă pe 15 septembrie, iar BCS a transmis că Guvernul Gavrilița nu ar avea legitimitate politică, întrucât i-ar lipsi susținerea poporului, potrivit Deschide.md.

Totodată, socialiștii și comuniștii din Parlamentul țării vecine critică modul în care miniștrii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au guvernat pe fondul crizelor (energetică, pandemică și de securitate) care au lovit Republica Moldova.

Acest guvern este hotărât să sacrifice bunăstarea cetățenilor R.Moldova, doar pentru a câștiga simpatiile birocrației cancelariilor europene. Acest lucru este unul inadmisibil”, declara Vasile Bolea, un deputat socialist, pe 15 septembrie.

Premierul Natalia Gavrilița a fost prezent, joi, în plenul Parlamentului Republicii Moldova, unde a fost dezbătută moțiunea de cenzură depusă de BCS.

Am ajuns ca, în loc să muncim, trebuie să răspundem unor acuzații absurde, false și ridicole pe care opoziția le aduce pentru a face bani pe spinările cetățenilor. Am sperat că mă voi putea adresa unui Parlament care să muncească împreună în această perioadă complicată. Ei au zero procente soluții și 100% propagandă”, a transmis premierul PAS, citat de Deschide.md.

Gavrilița susține că, în timpul guvernării PAS, au fost inițiate reforme „în toate domeniile”, inclusiv în sistemul de justiție, au fost crescute pensia și salariul minime, a fost acordat un ajutor de 700 de lei pentru perioada rece și au fost compensate prețurile facturilor la energie.

Ce vreți să obțineți încercând să generați instabilitate politică în această perioadă complicată, agenda cui o faceți, a celor care au furat miliarde și sărăcit țara sau a celor care vor cu orice preț să perturbe liniștea și pacea pe care și-o doresc oamenii. Faptele vorbesc de la sine iar oamenii știu să facă diferența între adevăr și minciună. Cred că moțiunea de cenzură nu are nicio justificare și vă rog să votați împotriva ei”, a adăugat Natalia Gavrilița.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, este nevoie de votul a cel puțin 51 de deputați, iar BCS are 26, în condițiile în care majoritatea este deținută de PAS.

Sursă foto: Natalia Gavrilița/ Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW