Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Moscova susține că se va concentra pe Donbas: Obiectivele principale ale primei etape au fost îndeplinite

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 martie 2022

Într-o formulare redusă a obiectivelor sale de război, Moscova a transmis vineri, 25 martie, că prima fază a „operațiunii militare” a fost în mare parte finalizată și că se va concentra pe „eliberarea” completă a regiunii separatiste din estul Donbass a Ucrainei, notează agenția Reuters.

Potrivit sursei citate, acest anunț pare să indice că Moscova ar putea trece la obiective mai limitate, după ce s-a confruntat cu o rezistență acerbă ucraineană într-o lună de război.

Ministerul Apărării a declarat că separatiștii susținuți de ruși controlează acum 93% din regiunea Lugansk a Ucrainei și 54% din regiunea Donețk. Ei alcătuiesc împreună Donbass.

„Obiectivele principale ale primei etape a operațiunii au fost în general îndeplinite. „Potențialul de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost redus considerabil, ceea ce face posibilă concentrarea eforturilor noastre de bază asupra atingerii obiectivului principal, eliberarea Donbassului”, a declarat Serghei Rudskoi, șeful Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Rusiei.

Sursa foto: FREE Photo Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW