Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Moscova amenință că va încheia relațiile cu SUA dacă americanii confiscă active ruseşti

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 august 2022

Orice posibilă confiscare a activelor rusești de către Statele Unite va distruge complet relațiile bilaterale ale Moscovei cu Washingtonul, a declarat sâmbătă, 13 august, șeful Departamentului nord-american din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de TASS.

Relațiile Rusiei cu Occidentul s-au deteriorat brusc de când Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, la 24 februarie, numind-o „operațiune militară specială”.

Occidentul a răspuns prin sancțiuni economice, financiare și diplomatice fără precedent, inclusiv prin înghețarea a aproximativ jumătate din rezervele de aur și de valută ale Rusiei, care se ridicau la aproape 640 de miliarde de dolari înainte de 24 februarie.

Înalți oficiali occidentali, inclusiv șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, au sugerat confiscarea rezervelor înghețate pentru a ajuta la finanțarea viitoarei reconstrucții a Ucrainei.

„Îi avertizăm pe americani asupra consecințelor dăunătoare ale unor astfel de acțiuni care vor afecta permanent relațiile bilaterale, ceea ce nu este nici în interesul lor, nici în interesul nostru”, a declarat Alexander Darchiev într-un interviu pentru TASS. Nu este clar la ce active se referea el mai exact.

Statele Unite și aliații lor europeni au înghețat, de asemenea, active în valoare de 30 de miliarde de dolari deținute de persoane bogate care au legături cu președintele rus Vladimir Putin, inclusiv iahturi, elicoptere, proprietăți imobiliare și obiecte de artă, potrivit Administrației Biden.

Departamentul de Justiție al SUA a solicitat Congresului o autoritate mai largă pentru a confisca activele oligarhilor ruși ca mijloc de presiune asupra Moscovei în legătură cu acțiunile sale în Ucraina, a declarat un procuror în iulie.

Darchiev a mai spus că Rusia a avertizat Statele Unite că legăturile diplomatice vor fi grav afectate și ar putea fi chiar rupte dacă Rusia va fi declarată stat sponsor al terorismului.

Vorbind despre situația din Ucraina, Darchiev a spus că influența SUA asupra Kievului a crescut până la punctul în care „americanii devin din ce în ce mai mult o parte directă în conflict”.

Darchiev a confirmat că Viktor Bout, un rus încarcerat la care procurorii americani se referă ca fiind unul dintre cei mai prolifici traficanți de arme din lume, precum și vedeta americană de baschet Brittney Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan, deținuți de Rusia, sunt în discuție pentru un schimb de prizonieri între Moscova și Washington, potrivit TASS.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • Межрегиональный педагогический форум «Человек в цифровом мире» – это возможность обсудить актуальные вопросы цифровой трансформации образования и познакомиться с новыми решениями, столь актуальными для динамично меняющегося мира. Испытание пандемией обнажило главные проблемы цифровизации: неравенство образовательных систем и ключевую роль педагога в организации дистанционного обучения https://ito-kaliningrad.ru/.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW