Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Monica Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2024

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Judecătoria Mangalia a decis, vineri, pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în urma accidentului de la Mangalia, în care un motociclist a fost rănit.

„În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia.

Instanța a decis că Monica Macovei trebuie să se supună unui termen de supraveghere, să se prezinte la serviciul de probațiune în datele stabilite de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat pentru supravegherea sa, să anunțe în prealabil schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile, să notifice schimbarea locului de muncă și să ofere informații și documente care permit verificarea mijloacelor sale de trai.

În plus, Monica Macovei trebuie să participe la unul sau mai multe programe de reintegrare socială organizate de serviciul de probațiune sau în colaborare cu alte instituții din comunitate.

În același timp, ea este obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, timp de 60 de zile, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 București sau la Administrația Domeniului Public Sector 2 București. Aceste măsuri au ca scop reintegrarea ei în societate și contribuția la comunitatea locală în urma infracțiunii comise.

Judecătoria Mangalia a mai decis ca Monica Macovei să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 10.000 de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Polițiștii rutieri au fost notificați în luna octombrie 2022 cu privire la un accident rutier care a avut loc pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai.

Accidentul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie în vârstă de 63 de ani, și o motocicletă condusă de un bărbat în vârstă de 56 de ani. În urma impactului, motociclistul a suferit vătămări corporale grave. Un dosar de cercetare penală a fost întocmit în legătură cu acest incident.

La volanul autoturismului se afla Monica Macovei, fostul ministru al Justiției.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW