Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Monica Anisie: Simulările au fost anulate / Examenele de rezidențiat ar putea fi susținute în noiembrie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Monica Anisie a anunțat, luni seară, că în curând vor fi prezentate soluțiile găsite de Ministerul Educației în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus. 

„Ce vreau eu să-i asigur pe elevi și studenți este că privim cu încredere că în curând vom relua cursurile și vom putea susține aceste examene naționale. Vom prezenta curând scenariile pe care le-am pregătit la Ministerul Educației. Sunt state care până la acest moment nu au luat decizii: Luxemburg, Polonia, Austria, Portugalia. Sperăm că aceste măsuri pe care le vom prezenta să se poată și implementa. Tot ce vom prezenta public va trebui să privim în corelație cu ceea ce se întâmplă. (…)”, a declarat, Monica Anisie, pentru Realitatea PLUS.

Întrebată despre situația elevilor din România care nu au posibilitatea să participe la cursurile online, Monica Anisie a spus: „Suntem conștienți că nu toți elevii au acces la învățarea online. Studiile din ultima vreme arată că peste 60% din elevi își continuă învățarea de acasă în spațiul online.(…)Pentru aceștia ministerul a luat în calcul un parteneriat cu Televiziunea Română”.

Ministrul Educației a mai anunțat că simulările au fost anulate, fiind înlocuite cu „testele de antrenament”.

Monica Anisie a mai precizat că examenul de rezidențiat ar putea fi susținut în luna noiembrie.

„Împreună cu ministrul Sănătăți am stabilit un ordin comun prin care am prelungit anul de rezidențiat până pe 31 octombrie”, a spus ministrul Educației.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 50355 additional Information on that Topic: mainnews.ro/monica-anisie-vom-prezenta-curand-scenariile-pe-care-le-am-pregatit-la-ministerul-educatiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW