Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Monica Anisie: Școlile sunt pregătite pentru a deschide în 2 iunie cursurile înaintea examenelor naționale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că școlile sunt pregătite corespunzător pentru a-i primi, din doi iunie, pe elevii care vor participa la cursurile de pregătire în vederea examenelor pe care le au de susținut.

„În sala de clasă, vreau să-i asigur pe părinţi, că se va realiza dezinfectarea şi igienizarea, băncile vor fi igienizate, la fel şi scaunele. Se va realiza în fiecare zi dezinfecţie şi igienizare. Cu o oră înainte de a pătrunde elevul în sala de curs se va realiza aerisirea acelei săli, iar după cele două sau trei ore de curs, elevul va părăsi şcoala tot pe un culoar bine definit şi, la ieşirea din şcoală, vor arunca măştile pe care le-au ţinut în timpul cursurilor şi vor primi o altă mască, de la şcoală, pentru a-şi continua drumul către casă în siguranţă”, a declarat ministrul Educaţiei joi, într-un interviu la postul Realitatea Plus.

De asemenea, ministrul a dat asigurări că școlile sunt pregătite atât cu cadre medicale care să ia temperatura elevilor la sosire, dezinfectanții necesari, cât și cu amplasarea băncilor din sălile de clasă la doi metri una față de alta, în față, spate, cât și lateral.

Anisie susține că aceeași procedură de prevenție va fi aplicată și la susținerea examenelor naționale.

Pe 2 iunie vor începe cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, care vor susţine în această vară examenele naţionale.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW