Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Monica Anisie o contrazice pe Raluca Turcan: Sub nicio formă nu se va repeta anul școlar

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a dezmințit scenariul repetării anului școlar și a contrazis spusele vicepremierului Raluca Turcan, care a expus inclusiv varianta înghețării anului școlar. Ministerul educației urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în celelalte state membre ale UE și recomandă elevilor să învețe de acasă.

Într-un interviu pentru Main News, ministrul Educației, Monica Anisie, a dat asigurări că printre scenariile analizate nu se regăsește posibilitatea înghețării anului școlar 2019-2020 și a admis că urmărește ce se întâmplă în alte state membre UE.

„Nu pot face publice scenariile care sunt în lucru la Ministerul Educației atâta timp cât ele nu sunt validate de toți experții din cadrul  acestuia și de partenerii noștri sociali. Ele vor fi luate în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. În niciuna dintre variantele la care lucrează experții din cadrul Ministerului Educației nu există ca variantă înghețarea anului școlar sau amânarea cu an a examenelor naționale.Ministerul Educației atunci când realizează aceste scenarii se uită și la deciziile pe care le iau și celelalte state membre ale Uniunii Europene.”

Raluca Turcan a vorbit despre posibilitatea repetării anului școlar

În opinia vicepremierului Raluca Turcan, sunt trei scenarii posibile care pot fi aplicate în privința anului școlar, una dintre variante fiind repetarea anului de către elevi.

„Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția. Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”, a afirmat vicepremierul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW