Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Monica Anisie: Ceea ce s-a întâmplat este incredibil, la nivelul municipiului Bucureşti / Creşele şi afterschool-urile rămân deschise

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Monica Anisie susține că, deși a avut o întâlnire cu Prefectul Capitalei pentru a se asigura că nu vor exista probleme în București în momentul în care incidența cazurilor din ultimele 14 zile va trece pragul de 3 infectări la mia de locuitori, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență nu a reușit să ia o decizie clară în privința școlilor, creșelor sau a afterschool-urilor. 

Ministrul Educației este de părere că situația creată la nivelul Capitalei ar fi „incredibilă”.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi(n.r. – luni) este incredibil, la nivelul municipiului Bucureşti, şi anume, mă refer aici la situaţia creată la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă„, a declarat Monica Anisie, luni seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Monica Anisie a mai precizat că scopul întâlnirii pe care a avut-o la Prefectură în data de 13 octombrie a fost să se asigure că nu vor exista probleme în luarea unor astfel de decizii.

În toată această perioadă, de la data de 13 octombrie, şi până ieri, când Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a anunţat depăşirea acestei rate, am fost într-o comunicare directă cu Inspectoratul Şcolar, trebuie să precizez că am discutat şi cu dl prefect, i-am comunicat care sunt prevederile legale în vigoare şi mă aşteptam ca astăzi să ia o decizie clară. A existat o hotărâre a Comitetului pe care înţeleg că dl prefect a revocat-o între timp, şi anume o hotărâre care prevedea faptul că se vor închide creşele şi unităţile de învăţământ preuniversitar şi universităţile. Am atras atenţia Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti că în cuprinsul acestei hotărâri există nişte erori. Creşele şi afterschool-urile rămân deschise, vor fi suspendate actitivităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a explicat ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI: SURSE Prefectul Capitalei, la un pas de a fi demis după ce a declarat că nu știe numărul infectărilor din București pentru că a fost la cumpărături

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei anunța, luni, că odată cu depășirea limitei de 3 impusă de Guvern pentru incidența cazurilor din ultimele 14 zile, școlile, liceele, afterschool-urile, creșele și universitățile își vor suspenda cursurile față în față.

Ulterior, decizia de a închide creșele și afterschool-urile a fost catalogată drept „o eroare materială” de către Mariana Stancu-Tipșică. Aceasta a adăugat că autoritățile au revenit asupra deciziei, iar creșele și afterschool-urile vor rămâne deschise, respectând normele sanitare.

Monica Anisie a mai explicat că, în cazul universităților, CMBSU nu poate să ia decizii privind suspendarea cursurilor, ci senatul acestora.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW