Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Monica Anisie anunță OUG dacă inițiativa pentru amânarea evaluării transdisciplinare nu trece de Parlament

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți, că în cazul în care inițiativa privind amânarea evaluării naționale transdisciplinare nu va trece de Parlament, Ministerul Educației va înainta o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de aplicabilitate.

“E o iniţiativă legislativă din partea Parlamentului, este vorba despre evaluarea copiilor care sunt acum în clasa a VII-a. (…) Dacă ne referim la iniţiativa din Parlament, e atributul Parlamentului, deci nu pot eu să mă pronunţ. Dacă nu va trece această iniţiativă, Ministerul Educaţiei va iniţia o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de aplicabilitate”, potrivit Edupedu.ro.

În  septembrie, o parte din senatorii social-democrați au depus în Parlament proiectul de modificare a Legii educației, care prevedea amânarea cu 4 ani a evaluării naționale transdiciplibare la clasa a VIII-a.

Elevii care sunt în clasa a VII-a au învățat după un curriculum aplicat pentru prima dată de învățători și profesori, prima generație care urmat clasa pregătitoare și primii copii care au folosit manualele digitale.

În septembrie 2012, 127.665 de elevi au început clasa pregătitoare, conform anunțului făcut de Ministrul Educației de atunci. Încă de atunci, părinții întrebau cum vor susține copiii examenele la finalul clasei a VIII-a, în contextul în care profesorii nu au fost formați să predea trasdisciplinar.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW