Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Monede antice și medievale, vândute online. Doi bărbați, de 40 și 77 de ani, cercetați pentru furt

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Doi bărbați, de 44 și 77 de ani sunt cercetați pentru furt și export de bunuri culturale pentru că ar fi vândut pe site-uri din mediul online monede antice şi medievale care ar aparține patrimoniului cultural naţional.

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au început cercetările atunci când au aflat că un bărbat ar avea mai multe monede antice și medievale din aur și argint.

Monedele ar fi fost vândute în mediul online și erau trimise prin diverse firme de curierat chiar și în afara țării, fie erau predate personal cumpărătorilor, în București.

Polițiștii au pus în aplicare, joi, trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului București . În urma verificărilor au fost identificaţi doi bărbaţi, în vârstă de 40, respectiv 77 de ani, bănuiţi că vindeau monede care ar putea face parte din patrimoniul național. La perchezișii au fost găsite și ridicate  peste 500 de monede din aur, argint și bronz, antice și medievale.

Procurorii notează că monedele ar face parte din patrimoniul cultural național, fond sau tezaur și cel mai probabil provin din situri arheologice. Astfel de bunuri nu pot fi deţinute legal de către persoanele fizice sau juridice.

Bunurile ridicate vor fi predate Muzeului Municipiului București, în vederea efectuării expertizei de specialitate.

„Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și efectuare fără drept a oricăror operaţiuni de export definitiv având ca obiect bunuri culturale mobile clasate”, se arată în comunicatul Poliției Române.

sursa foto: Poliția Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW