Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Moment muzical dedicat locuitorilor cartierului armenesc aflați în izolare, oprit de Poliție – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , ,

Un moment muzical dedicat locuitorilor cartierului armenesc aflați în izolare, care se aude zilnic pentru 20 de minute, de o lună și jumătate, a fost oprit de Poliția Română din cauza unei sesizări la 112.

Momentul muzical era transmis de la sediul asociației culturale ARCEN  din strada Armenească din Capitală

„De la fereastra biroului ARCEN se aude de o lună și jumătate, timp de 20 minute, muzică clasică dedicată locuitorilor cartierului armenesc aflați în izolare. Poliția Română a intervenit astăzi pentru a opri o inițiativă pozitivă care se petrecea în București în această epidemie, motivând o sesizare la 112. Seară de seară, locuitorii din strada Armenească, Pasului, Semilunei, Licurg, Spătarului, Popa Rusu, Latină, Batiștei și Maria Rosetti ieșeau la balcoane să asculte muzică clasică. Cu o seară în urmă, la 65 de ani de la moartea lui George Enescu, întregul cartier a ascultat Suita a 2 pentru pian, Rapsodia și Poema Română. Nimeni, timp de 6 săptămâni, niciun vecin nu s-a sesizat, iar locuitorii cartierului, păstrând distanța socială de 2 metri, au ascultat în stradă, în fața porții sau la fereastră, muzica din strada Semilunei. Până astăzi, acest demers a fost aproape anonim, însă astăzi am vrut să împărtășim online și oamenilor din alte cartiere ce se întampla aici”, a transmis asociația culturală.

Asociația culturală a precizat că respectă Ordonanțele Militare în vigoare, și că asociația nu are ca scop instigarea la adunări publice sau la încălcarea lor.

„Acest demers a pornit foarte personal ca un gest de alinare a singurătății și insecurității contextului foarte dificil în care ne aflăm. Viitorul ne va obliga să conviețuim cu acest virus iar distanțarea socială cere mai mult spațiu public. După ridicarea restricțiilor, parcurile și grădinile insuficiente ale orașului vor fi arhipline. Bucureștiul are nevoie de străzi pietonale și piețe publice pentru siguranța și sănătatea tuturor„, arată sursa citată.

sursa foto: Facebook/Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW