Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Moment de reculegere pentru primul cadru medical care a pierdut în lupta contra Covid-19 / Cine este ambulanțierul de la Suceava care a murit acasă pentru că a refuzat să se interneze

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , ,

Decesul numărul 198 a adus doliu în domeniul sănătății. Marți un ambulanțier în vârstă de 53 de ani de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava a murit acasă, singur, la aproximativ o săptămână după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. 

GGS: Deces 198

Bărbat, 53 ani din jud.Suceava.
Era ambulantier la SAJ Suceava.
Data decesului: 07.04.2020.

Moment de reculegere

Astfel de moment de reculegere a fost ținut de serviciile de ambulanță din mai multe județe din țară.

A refuzat să se interneze și a murit acasă

Ambulanțierul a început să aibă simptome specifice Covid-19 de pe 24 martie. Acesta a fost testat, fiind diagnosticat cu noul virus pe 30 martie 2020.

În loc să se interneze la spital, bărbatul în vârstă de 53 de ani a preferat să stea acasă, singur. Acesta e refuzat internarea, iar pe data 7 martie, la aproximativ o săptămână după ce a fost diagnosticat, a murit acasă, singur.

În toată această perioadă bărbatul a ținut legătura cu medicii de la ambulanță care i-au făcut recomandările medicale corespunzătoare.

„Suntem în stare de șoc, am pierdut un coleg foarte drag și nu ne vine să credem(…)Fac un apel la toți cei care se simt rău, să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie, să urmeze tratamentul recomandat”, a declarat doctorul Adrian Săraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, pentru Monitorul de Suceava. 

Cristian Stupiuc lucra la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava de peste 20 de ani. Și tatăl acestuia a fost tot ambulanțier la SAJ Suceava.

Potrivit Monitorul de Suceava, la această oră circa 50 de angajați ai Stației Suceava a SAJ sunt confirmați pozitiv cu COVID- 19. Unul dintre ei se află internat la Terapie Intensivă.

Sindicalist despre ambulanţierul decedat: Colegul nostru se temea să intre în spital, că acolo e dezastru

Sindicalist: Se temea să intre în spital

Liderul de sindicat de la Ambulanţa Suceava, Daniel Feher, crede că ambulanțierul care a murit marți a refuzat să se interneze pentru că se temea să intre în spital.

„Nu ştiu să vă spun de unde a luat, dar în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă avem cam în jur de 50 confirmaţi şi încă 15 în izolare. Dintre cei confirmaţi sunt şi persoane internate care sunt mai grav, alţii au preferat să stea la domiciliu şi bănuiesc că şi colegul care a decedat tot aşa, se temea să intre în spital, că acolo e dezastru”, a declarat, pentru Mediafax, Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Liderul de sindicat mai crede că echipajul a ajuns greu acasă la colegul infectat, acest lucru fiindu-i fatal.

„Din păcate ambulanţele erau blocate toate la urgenţe, majoritatea transportă pacienţi confirmaţi cu coronavirus şi stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că şi colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanţa. Nu ştiu în cât timp au ajuns colegii la el”, a mai spus Daniel Feher.

sursa foto: Monitorul de Suceava

 

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com