Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Moldova, blocată de zăpadă: un tren s-a defectat, circulația este blocată și școlile s-au închis

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Din cauza vântului puternic, viscolului şi temperaturilor scăzute, CFR SA informează că circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, mai ales în zonele Sucursalelor Iaşi şi Galaţi. De asemenea, mai multe autoturisme au rămas blocate în zăpadă în cursul nopţii de luni spre marţi, în judeţul Galaţi, iar cursurile sunt suspendate astăzi, 01.09.2024, din cauza vremii în toate şcolile din judeţul Iaşi. 

Potrivit CFR SA, la această oră circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi şi Galaţi, din cauza vântului puternic, viscolului şi temperaturilor  scăzute. Pe raza SRCF Galaţi, pe distanţa Mărăşeşti – Tecuci (fir I şi II) în contextul condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic şi viscol), circulaţia AM (automotoarelor) este permisă doar cu antemergător (locomotivă Diesel sau electrică). Pe distanţa Brăila – Făurei (vânt puternic şi viscol), trenurile circulă cu restricţie de viteză de 70 km/h”, anunţă CFR SA. În plus, pe raza SRCF Iaşi, pe linia neinteroperabilă Hârlău – Iaşi, din cauza zăpezii abundente şi a viscolului, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat şi aşteaptă locomotivă de ajutor.

De asemenea, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a informat că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a fost închisă temporar circulaţia pe trei drumuri naţionale din zona Moldovei: DN 29, între localitatea Răchiţi şi oraşul Săveni din judeţul Botoşani, DN 11A, între comuna Podu Turcului din judeţul Bacău şi municipiul Bârlad din judeţul Vaslui, DN 28A, între oraşul Târgu Frumos, municipiul Paşcani şi localitatea Moţca din judeţul Iaşi.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, astăzi, 9 ianuarie, este suspendată și activitatea cu prezență fizică în unități de învățământ din mai multe județe, a transmis Ministerul Educaţiei.

Lista județelor în care cursurile au fost suspendate:

– Bacău: 3 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii;

– Botoşani: 4 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii;

– Brăila: 6 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii;

– Buzău: 2 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii;

– Galaţi: 7 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii;

– Iasi: toate unităţile de învăţământ, prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă;

– Neamţ: 6 unităţi de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii;

– Suceava: o unitate de învăţământ, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii.

Advertisement

Foto: Inquam photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW