Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Moise Guran, critici la adresa candidaturii lui Nicușor Dan la PMB: Programul lui este la fel de lipsit de soluții ca al Gabrielei Firea

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 29 februarie 2020 Etichete: , , ,

Moise Guran a criticat desemnarea lui Nicușor Dan în postura de candidat susținut de forțele politice de opoziție la Primăria Municipiului București (PMB). Guran, care a intrat în USR în ianuarie 2020, a promovat candidatura lui Vlad Voiculescu (PLUS).

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, publicată vineri, 28 februarie, fostul jurnalist, Moise Guran, a criticat candidatura Nicușor Dan la PMB, cu accent pe programul pentru București.
Poziție lui Moise Guran, unul dintre liderii Alianței USR PLUS, care de jure îl susține pe Nicușor Dan în urma retragerii din cursa internă a lui Vlad Voiculescu, este de natură să complice alegerile pentru PMB și pune pe tapet o problemă pe care formațiunile politice angrenate în luptă au trecut-o cu vederea – posibila demobilizare a susținătorilor candidaților care au fost nevoiți să se retragă. Aici mă refer în principal la cei ai lui Vlad Voiculescu și cei ai lui Ciprian Ciucu.

Exemplul de la Chișinău

La alegerile pentru funcția de primar al Municipiului Chișinău, în primul tur, am avut un candidat pe partea stângă, Ion Ceban (PSRM), un candidat pe partea dreaptă, Andrei Năstase (Blocul ACUM), dar și alți candidați pe partea dreaptă cu programe unioniste, fostul primar, Dorin Chirtoacă (PL), Octavian Țîcu (PUN), Valeriu Munteanu (USB). Candidații unioniști și-au concertat atacul în campanie, aproape exclusiv împotriva lui Andrei Năstase, pe care îl considerau principalul lor adversar pentru a accede în turul 2 alături de Ion Ceban. Facem aici abstracție de speculațiile din spațiul public cu privire al jocuri politice în subsidiar. În turul al doilea au intrat Ion Ceban și Andrei Năstase, iar candidații unioniști și-au anunțat cu jumătate de gură votul împotriva lui Ion Ceban, însă prea târziu și neconvingător.
Astfel, Ion Ceban, candidat pro-rus la primăria capitalei Republicii Moldova a câștigat alegerile, deși, Chișinăul a fost un ”bastion” al forțelor de dreapta.

 

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW