Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Mohammad Murad, anchetat penal după ce a distribuit alegătorilor din Mangalia „carnete de cecuri”

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2020 Etichete: , ,

Poliţia Mangalia i-a deschis un nou dosar penal lui Mohammad Murad, candidat independent la funcţia de primar, sprijinit de PSD, pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizaţia locală a PNL a formulat plângere în acest sens atât către biroul electoral, cât şi la poliţie, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Constantinescu, secretar general al formaţiunii liberale.

După ce a împărțit alegătorilor pachete inscripționate cu numele său, fapt ce i-a adus și un dosar penal Mohammad Murad s-a folosit de un nou tertip cu scopul de a obține voturi. Acesta a distribuit vârstnicilor din Mangalia așa-numite carnete de cecuri pe care este inscripționată suma de 10.000 de lei.

De fapt, din interiorul carnetului aflăm că de fapt nimeni nu va primi 10.000 de lei, așa cum ar putea crede unii vârstnici, suma reprezentând presupusa economie pe care o vor face oamenii în eventualitatea în care Mohammad Murad va fi ales primar al orașului de la malul Mării Negre.

Carnetele lui Murad seamănă izbitor cu fostele carnete CEC

Culoare și design-ul nu sunt alese întâmplător, aceste elemente făcând carnetul distribuit de Mohammad Murad să arate foarte asemănător cu fostele carnete de economii ale CEC.

Anchetat penal după ce a distribuit pachete alegătorilor

Mohammad Murad este anchetat penal de Poliția Județeană Constanţa, după ce un post local de televiziune a difuzat imagini cu afaceristul candidat la funcţia de primar în Mangalia, care împărţea pachete inscripţionate cu numele său şi cu sloganul electoral.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care apare un candidat la alegerile locale în timp ce ar fi oferit mai multor cetăţeni pachete inscripţionate cu un slogan, alături de numele său, în cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Sursa foto: Facebook / Mohammad Murad

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW